Powered By Blogger

Saturday, February 20, 2010

Viata nu este un VCR!

Ronnie se prezinta la medic pentru vizita medicala. Dupa a scurta asteptare, medicul se intoarce cu rezultatul: "Cancer de limfa!"

In secundele urmatoare, o liniste funerala se asternu in cabinet. Medicul il intreaba pe Ronnie daca are ceva de intrebat. Sint sigura ca Ronnie nu a auzit nimic. El era inca socat de diagnostic. Nu putea inca sa asimileze ultima informatie. Se afla intr-o lume de denial si descurajare. Tot ce se petrecuse in viata lui pina in acel moment, dintr-o data au fost proiectate undeva in istorie. Stomacul ii atirna undeva intr-un hau si golul care ii luase locul, era umplut cu un carbune aprins care ardea necrutator. V-a trebui sa-si anunte familia. Cum? Ce cuvinte sa aleaga? Isi si imagina sfaturile imposibile care le va primi de la toti prietenii, insotite de banala fraza: "Ma voi ruga pentru tine!" Aha! Usor de spus, nici nu costa nimic. Doar ceva timp. Dar pentru el care abia implinise 28 de ani, orice lozinca era de prisos.

Dupa citeva saptamini, isi ia inima in dinti si apeleaza la pastorul lui ca sa se roage impreuna cu el. El personal nu credea in puterea rugaciunii, insa aflase ca asa face toata lumea. Au trecut aproape doi ani, timp in care tratamentul si rugaciunile nu aveau niciun efect. Ronnie ajunse din nou in spital, dar de data aceasta pentru timp nedeterminat. Din nou apeleaza la pastor sa vina la el, sa se roage pentru el si sa ii asculte ultimele dorinte. Intre timp isi facuse bilantul vietii lui. Se impacase cu toti cei cu care avusese vre-un meci si avea inima linistita. In timp ce pastorul se asezase pe genunchi sa se roage la marginea patului, Ronnie ii spune:" Stii, viata nu este un VCR. Nu poti sa dai mai departe secventele neplacute ale vietii. Trebuie sa o traiesti secventa cu secventa. Si in fiecare clip, Dumnezeu este prezent!" El era acum convins ca Dumnezeu se afla si in aceasta secventa.
Multi dintre noi am vrea sa derulam secventele mai putin placute prin care trecem. Dar daca realizam ca nimic nu se petrece in viata noastra fara prezenta Lui in prim plan, orice umblare prin "valea umbrei mortii" o vom trece cu succes.

No comments:

Post a Comment